CARA JADI YOUTUBER BERBAYAR ( PART 1 )

      1 Comment on CARA JADI YOUTUBER BERBAYAR ( PART 1 )

Hai semua, hari ini saya nak kongsi cara untuk jadi Youtuber berbayar.

Untuk menjadi seorang Youtuber berbayar, korang kena join Youtube Partnership Program (YPP) terlebih dahulu.

Ada 4 syarat yang korang kena penuhi dulu sebelum korang dapat join YPP ni.
Berikut adalah syarat untuk join YPP;

1. Aktifkan 2 step verification untuk Google account korang.
2. Jangan langgar peraturan dan polisi yang telah ditetapkan oleh Youtube.
3. Cukup 1000 subscribers.
4. CUkup 4000 watch hours.

Lepas dah fulfill semua syarat ni, korang akan dapat email dari Youtube, “Apply for monetization”.

Dalam video kat bawah saya ada share step by step cara jadi youtuber berbayar di mana saya share tutorial macam mana nak daftar

untuk YPP

supaya korang boleh monetize video Youtube korangšŸ”½
TUTORIAL JADI YOUTUBER BERBAYAR

Saya ada share jugak dalam post saya yang sebelum ni CARA UPLOAD VIDEO DI YOUTUBE
secara detail. Boleh tengok jika nak tahu tutorial upload video di Youtube secara detail.

Sesiapa yang tengah cari youtube kit untuk brandingkan youtube korang, boleh tengok kat sini. Ada banyak design youtube kit saya dah buatĀ šŸ”½
https://www.husnaamira.com/shop/

Lain lain info tentang youtube, boleh klikĀ Info Youtube

1 thought on “CARA JADI YOUTUBER BERBAYAR ( PART 1 )

  1. Pingback: CARA UPLOAD VIDEO DI YOUTUBE (PART 2) | INFO DIGITAL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *